A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok közül az első a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömb II. számú Belgyógyászati Klinika rekonstrukciójára biztosít 2 milliárd 98 millió forintot. Ebből az idei költségvetést terheli 863 millió, míg a nagyobb hányadot a jövő évi büdzsé biztosítja.

A másik határozat a szívtranszplantáció fejlesztése érdekében a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika műtői kapacitásának a fejlesztésére tartalmaz 3 milliárd 81 millió forintot. Ebből 286 millió forint az idei költségvetésből jár, míg a maradék a 2021-es és a 2022-es büdzsét terheli.

Egy harmadik határozatban a kormány összevonta a még 2016-ban, a MÁV-START Zrt.-nek megítélt két tételt. Az első a "MÁV-START Zrt. gördülőállomány fejlesztése nagykapacitású motorvonatok beszerzésével" címet, míg a második a "8 db nagykapacitású motorvonat beszerzése a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. részére" címet viselte. Az első 60,55 milliárd, a második 39 milliárd forintot tartalmazott. Az összevonás után a megnevezés a "MÁV-START Zrt. gördülőállomány fejlesztése 19 db nagykapacitású motorvonat beszerzésével" szöveg lett.