A Dohány utcáig visszakapják az autósok a kétszer két sávot, a biciklis sávot pedig a parkolók helyén alakítják ki. A Nagykörút többi részén, a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad az egysávos autósforgalom - mondta el Karácsony Gergely a Nagykörútról szóló sajtótájékoztatón.

A változások a következők:

  • a Dohány utcáig az autósok visszakapják a kétszer két sávot;
  • az azt követő szakaszon marad a 2x1 sáv, mert itt nem lehet a kerékpársávot a parkolóban kialakítani. Itt viszont járdaszigeteket fognak kialakítani azért, hogy kedvezőbb lámpaprogramot kaphassanak az autósok.

Balogh Samu kabinetfőnök, várostervező arról beszélt, hogy a Blaha Lujza tér egy választóvonal, ettől kezdve a Petőfi hídig visszaállítják a kétszer két sávot, a parkolókat viszont elveszik. A Blaha Lujza tér és a Nyugati tér között megmarad a mostani állapot apró módosításokkal, de a csomópontok előtt kialakítanak kétsávos megoldásokat, illetve olyan lámpaprogramok lesznek, főleg a gyalogosátkelőknél, ami nagyobb kapacitást tud biztosítani az egysávos kialakítás mellett is - olvasható az oldalon.

A következő lépések már szeptember folyamán megtörténnek, most a héten elindul a kivitelezés. A változások zöme szeptember elején megtörténik, másik része a hónap végén.

Korábban Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is felvetette, hogy el lehet búcsúzni a parkolóktól a Nagykörúton.