Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Húsvétkor is utazásra készül a magyarok nagy része: a szálláshelyek üzemeltetői élénk látogatottsággal számolnak április közepén például a jellegzetes borvidékeken, az Őrségben, a nyugat-dunántúli és észak-magyarországi településeken, illetve a főváros környéki régióban, a Balatonnál, továbbá a kastélyok, nemzeti parkok, gyógyvizes pihenőhelyek környékén - írja a Magyar Nemzet.

Ahogy márciusban, ezúttal is főként a wellness jellegű pihenést részesítik előnyben a magyarok, emellett egyre többen fizetnek be a természetközeli kikapcsolódást és a húsvéttal kapcsolatos családi, tavaszköszöntő programokat kínáló szolgáltatásokra. Tavalyhoz képest mindenütt legalább 15-20 százalékkal emelkedtek az árak, leginkább a magas energiaköltségek, a munkaerőhiány és az élelmiszer-alapanyagok drágulása miatt.

Több régióban nyolcvan százalék fölötti telítettséggel számolnak húsvétkor a négycsillagos hotelek, miközben egyre keresettebbek a felújításokon átesett panziók, vendégházak is, illetve a szezonkezdetre készülő magánszálláshelyek – jelezték a piaci szereplők. A szórás igen nagy: akad olyan népszerűbb vidéki szálloda, ahol csaknem négyszázezer forintért lehet három-négy napos utazási csomagot foglalni húsvétra, de olyan ajánlatokat is találnak az érdeklődők, amelyeket még jóformán a tavalyi árakon, személyenként néhány tízezer forintért vehetnek igénybe ebben az időszakban.