Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása. Ezt válaszolta a Koronavírus Központ az atv.hu megkeresésére. A Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig a tévécsatorna kérdésére azt közölte: “a jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok”. ​

Az egészségügyi dolgozók oltottsága 95 százalék fölött van, az orvosoké még magasabb. Nagyon sok olyan egészségügyi intézmény van, ahol csak az nincs beoltva, aki egészségügyi mentességgel rendelkezik a kötelező oltást illetően, néhány ilyen van.

“A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat a mai napig értesítették a minisztériumok” - ezt már arra válaszolva közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ , hogy mely tárcáknál rendeltek el kötelező oltást a korábbi kormányhatározatnak megfelelően. Hétfőn a hvg.hu arról számolt be, hogy november 20-ai határidővel kötelezővé tették a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazottainak a koronavírus elleni oltás felvételét.