A vádirat szerint a vádlott, egy 31 éves brazil nő anyagi gondjai miatt - Brazíliában egy férfi megbízásából - elvállalta, hogy egy bőröndbe rejtve kokaint hoz Budapestre. A bőröndöt a magyar repülőtéren egy másik nőnek kellett volna átadnia, aki - egy előzetesen megismert fénykép alapján - kereste volna a vádlottat.

A nő átvette a bőröndöt, amelyben 300 darab gumióvszer volt megtöltve kokainnal. Ezeket a megbízó még takarókba is bevarrta. A vádlott 2019. február 10-én, a késő esti órákban érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a szolgálatot teljesítő pénzügyőrök ellenőrizték és megtalálták a kábítószert. A nőt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság elfogta - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a nő ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.