Ismét menetrend szerinti hajójárat indult a Duna fővárosi szakaszán. A közösségi közlekedés alternatívájaként is igénybe vehető Budapesti Körjárattal utazva nem mindennapi perspektívából csodálhatók meg Budapest nevezetességei és a Duna-parti panoráma – írja a BKK honlapján.

A hajójáratra keddtől péntekig munkanapokon a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni.

A hajójárat a Vigadó téri állomás és a Nemzeti Színház között közlekedik: a Vigadó térről indulnak a hajók, megállnak az Akadémia kikötőnél, a Margitsziget budai oldalánál, majd a Batthyány teret érintve siklanak a Nemzeti Színházig, ahonnan visszafordulnak a Vigadó térhez.

A hajójárat minden héten keddtől vasárnapig, 11:00-tól 19:00-ig kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Bérlettel díjmentesen élvezhető a Duna-parti panoráma

Keddtől péntekig díjmentesen fel lehet szállni a járatra érvényes BKK havibérlettel, vagy annál hosszabb érvényességű bérlettel is. A papíralapú Budapest-bérlettel, vagy akár a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni.

A hajójáratot a MAHART üzemelteti, az tehát nem a közszolgáltatás része, így arra a helyi közlekedési kedvezmények – így például a gyermekek, a 65 év felettiek és a fogyatékkal élők MÁK-kártyával történő díjmentes vagy kedvezményes utazása – nem érvényesek.

 

  • Szombaton és vasárnap, illetve a Budapest-bérlettel nem rendelkező személyeknek a hajókra megváltható felnőtt napijegy 1500 forintba kerül;
  • hétéves kor alatt az utazás ingyenes;
  • kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet szállítani;
  • A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

 

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

A jegyvásárláshoz SZÉP-kártyát is elfogadnak, amellyel csak a Vigadó téri hajóállomáson lehet fizetni.