Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A főváros egyik legfrekventáltabb részén, az V. kerületi Zrínyi utcában található ötszintes épület 1200 fő befogadására alkalmas és különféle méretű, kialakítású és funkciójú rendezvénytermekkel rendelkezik.
A felsőbb szinteken a 19. századi klubokra jellemzően termeit különböző társasági események lebonyolítására alakították ki, a Nádor utca felőli részen található egy kis színházterem, valamint a Falk Miksa terem (VIP terem) is.
Az épület földszinti, Nádor utcai részén található egy közterülettel kapcsolatos, az épület többi részétől jól elválasztható éttermi kialakítású helyiség, tágas térrel, konyhaszigettel – emelték ki az MNV közleményében.

Az MNV szerint az ingatlan elhelyezkedése és környezete miatt kiváló lehetőséget jelent mindazoknak, akik hosszú távú befektetésben gondolkodnak.

A műemlékvédelem alatt álló, ötszintes, neobarokk épület Freund Vilmos (1846–1922) tervei alapján, Márkus Géza építőmester kivitelezésében készült el 1896-ra, a Zrínyi utca és a Nádor utca sarkán, a Lipótvárosi Kaszinó székházaként. A társaskör 1883-ban alapult, egészen 1945-ig működött az épület falai között. Első elnöke Falk Miksa volt – olvasható a Duna Palota honlapján.

A kaszinó 1945-ben megszűnt, épülete a Belügyminisztérium tulajdonába került, reprezentatív rendezvényközpontként működött tovább.

Található benne egy 292 fő befogadására alkalmas színházterem, amelyben korábban többek között a Duna Palota két művészegyüttese, a Duna Szimfonikus Zenekar és a Duna Művészegyüttes lépett fel. 

A fent említett Falk Miksa terem a ´80-as években diszkóként, majd sörözőként üzemelt, később bútorraktárnak használták. A félemeleten lévő helyiség teljes körű felújításon esett át, 2012 augusztusában adták át a nagyközönségnek. Az épület egyik éke a szintén 2012-ben megújult bálterem, ami egy légtérben van a Róth Miksa üvegfestményével díszített emeleti galériával.

A Duna Palota legújabb kori története során többször adott helyett az Országos Választási Központnak is. Innen közölték a tájékoztató eredményeket jónéhány szavazás éjszakáján.

Az intézmény utolsó Facebook-posztja viszont már az eladó bútorokról szólt:

 
Az épület értékesítése korábban már többször is felmerült, sőt két éve az a hír járta, hogy az épületet már el is adták, új tulajdonosa el is kezdte a felújítást, kiléte és főleg a házzal kapcsolatos tervei, annak jövőbeli funkciója ismeretlen volt. Mindenesetre most ismét lehet rá licitálni.