Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindez a 3,7 hektáros Dürer Park ingatlanfejlesztési projekt részeként valósul meg – írta meg a portfolio.hu.

Egyúttal több zöldfelület, biztonságos kerékpárút és járda is épül a Városliget közvetlen szomszédságában.

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. által megtervezett köztér kialakítása során a beton útburkolatot megszüntetik, helyette egy zöldsáv és kerékpársávok kapnak helyet. Az új jelzőlámpás csomópontokban gyalogátkelőhelyek is létesülnek a Városliget felé: a Szent István Gimnázium bejáratához közel, illetve a Stefánia úti csomópontban. A járművek részére új, külön balra kanyarodó sáv épül.

A mintegy 1 milliárd forint értékű közterületi infrastruktúra a Colas Alterra Építőipari Zrt. kivitelezésében valósul meg.

A munkák érintik az Ajtósi Dürer sort a Cházár András út és a Stefánia út között, a Zichy Géza utcát és az Abonyi utcát is.

Az Ajtósi Dürer soron zajló munkálatok az első irodaház használatba vételét megelőzően, várhatóan 2023 őszére, a Zichy Géza és az Abonyi utcát érintő beavatkozások a második irodaház használatba vételét megelőzően, várhatóan 2024 tavaszára készülnek el – írja a lap. 

A 2023. március 22-én kezdődő infrastruktúra fejlesztési munkálatok során a Budapest Közút Zrt.-vel egyeztetett,

ütemezett és időszakos, nem teljes keresztmetszetű forgalomterelésekre, sávlezárásokra számíthatnak a közlekedők.

A trolibusz közlekedés folyamatos lesz. 

A Dürer Park ingatlanfejlesztés előkészítése 2018-ban indult, a kivitelezési munkák 2020 nyarán kezdődtek. Az épületegyüttes két iroda- és három lakóépületet foglal magába, összesen 3,7 hektáron valósul meg, a tervek szerint 2024-25-ös átadásokkal.