Pénteken a perzselő napsütést csak néhol zavarja gomolyfelhő, záporra, zivatarra csak csekély esély lesz. Az északkeleti, keleti szél csak néha élénkül meg, délután folytatódik a forróság: 33-38 fokos csúcsértékek lehetnek - áll a köpönyeg.hu prognózisában, amelynek 75 százalékos beválási esélyt adnak.

Szombaton a napsütés mellett eleinte csak fátyol-, délután már gomolyfelhők jelennek meg az égen. A Dunántúlon elszórtan, máshol csak néhol fordul elő zápor, zivatar. A nyugati határszélen felhőszakadás, jégeső is kialakulhat, a zivatarokat viharos szélrohamok kísérik. Nem lesz még lehűlés, marad a rekkenő hőség 33-38 fokos maximumokkal.

Vasárnap egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, és a Dunántúlon már többfelé, máshol elszórtan várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is kialakulhatnak, sőt akár tartós eső is lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Nyugaton megkezdődik a lehűlés, északnyugaton 30, máshol még 34 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű zápor, zivatar, néhol csendes eső is. Egyre többfelé szűnik meg a hőség, legtovább a Tiszántúlon tart ki a 30 fok körüli hőmérséklet, az ország jelentős részén már csak 24-29 fok lesz.

Kedden borongós idő lesz, néhol egész nap borult marad az ég. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, akár jelentős mennyiségű eső is eshet. A tartósan borús részeken 20 fok közelében marad a a hőmérséklet, máshol 24 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán lassan csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. 25-26 fok körüli kellemes meleg ígérkezik.