Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben Hódmezővásárhely költségvetése milliárdos adóssággal terhelt, addig az elmúlt években 650 millió forintot költöttek egy térfigyelőkamera-hálózat kiépítésére. A hálózat újabb és újabb bővítését annyira támogatta a korábbi városvezetés, hogy a 2-3 millió forintos kameránkénti árat is megadták a vállalkozóknak. Maguk az ipari kamerák ára átlagban 200 ezer forint volt, a komolyabb, speed dome kameráké 600-700 ezer között mozgott, de a vezetékek és oszlopok kiépítésével árazták túl a projektet - állította Hadházy Ákos LMP-s politikus és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere a csütörtöki Korrupcióinfón.

A 2013-as "Zöld Hódmezővásárhely" projektben a System Service Kft. 13 millió forintért vállalta 12 ipari kamera és 4 speed dome kamera felszerelését. Jóllehet a technika ára nem nőtt, ugyanez a hódmezővásárhelyi cég 2017-ben már 94 milliót számlázott 23 ipari kamera és 8 speed dome kamera telepítésére, amivel 3,6-szoros kameránkénti árnövekedést ért el - írja beszámolójában a 24.hu.

Bár a februári időközi választáson elért győzelme után a fideszes többségű helyi képviselőtestület azt ígérte, együttműködnek Márki-Zay Péterrel, a múlt héten durván leszűkítették a mozgásterét. Útfelújítási projektek nyúltak bele a költségvetésbe úgy, hogy például elvonták a pénzt a városháza felújításától, amely miatt a Belügyminisztérium durva bírságot róhat a városra.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.