Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nagy érdeklődés miatt már a pályázat megjelenésének napján kimerült az elektromos autók vásárlásához kapható első, egymilliárd forintos keret -közölte az MTI. A helyzet kezelése érdekében ezért az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.  - a honlapján megjelent tájékoztató szerint - elérhetővé tette a teljes, 3 milliárd forintos keretösszeget.

Az IFKA oldalán közzétett tájékoztatás szerint az elektromos autók vásárlását segítő pályázati konstrukcióban benyújtott pályázatok támogatási igénye elérte az első szakaszra tervezett egymilliárd forintos keretösszeget, így a pályázatok beadását átmenetileg szüneteltették. Közölték ugyanakkor azt is, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az Innovációs és Technológia Minisztérium indítványozására az IFKA úgy döntött, hogy június 15-én, kedden az E-AUTO-2021 / lakossági kódszámú pályázati felhívás módosításával a teljes 3 milliárdos keretösszeg elérhetővé válik.

A pályázatok benyújtását eredetileg három ütemben tervezték, az első ütem június 14-én indult és július 2-ig vagy a keret kimerüléséig tartott. A teljes keretösszeg 3 milliárd forint, minden ütemre 1-1 milliárdot terveztek, a támogatás vissza nem térítendő.