Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 68 éves férfival szemben, akinek többszörös szabályszegése folytán súlyos, anyagi káros baleset történt Eger ikonikus közlekedési csomópontjánál, a viaduktnál - írta közleményében a Heves Megyei Főügyészség.

Az idős férfi 2020. július 19-én 18 óra 37 perckor a mindig sűrű forgalmú Kisasszony utcában úgy vett részt az autójával a közúti forgalomban, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. Amikor a csomóponthoz ért és a viaduktra vezető négy sávos útról a szintbeli kereszteződésnél jobbra kívánt lefordulni, a súlyos fokú ittassága folytán ezt az egyszerű manővert nem tudta végrehajtani, és a járművel az útpadkára futott, ami megdobta, ezért elhagyta az utat. Az autó a levegőben megpördült, végül pedig a néhány méterrel alacsonyabban fekvő lehajtó útra zuhant, ahol a tetején landolva állt meg - olvasható a közleményben.

A baleset - amelyben az autót vezető férfi csodával határos módon csak könnyebb sérüléseket szenvedett - a vádlott ittassága mellett azért következett be, mert a járművezető nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett a gépkocsival, így több KRESZ-szabályt is megszegett.

Az Egri Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétségével vádolt elkövető esetében arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével - büntetővégzésben - pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki vele szemben - írta Szalóki Zoltán megyei főügyész.