Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismertetése szerint a Fidesz-frakció tájékoztatást kért a kormánytól és Orbán Viktor miniszterelnöktől arról, melyek azok a feltételek, amelyeket az IMF és az Európai Bizottság megfogalmazott a kormány felé. Szavai szerint ezek alapján a frakció a következő két napban végig fogja gondolni a költségvetés tervezetét és dönteni kívánnak arról is, hogy milyen menetrendben és ütemben fogadják el azt az ősz folyamán a parlamentben.

A frakcióülés napirendjén szerepel egy a választási törvényről szóló tájékoztató, szeretnék elfogadni ennek a törvénynek az alapelveit, ezt követően készülhet el ugyanis a törvény benyújtásra alkalmas normaszövege - fűzte hozzá.

Csütörtökön a két frakció megvitatja a közigazgatás és a közoktatás átalakításának már meghozott döntései alapján a várható kormányzati lépések menetrendjéről szóló tájékoztatót is - jelezte. Rogán Antal kiemelte: a közigazgatás átalakítása kapcsán fontos téma lesz az önkormányzati költségvetés, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, szeretné ha ennek fő számairól a frakció hozna egy meghatározó döntést.

A frakcióülésen csütörtökön Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tájékoztatást ad arról, hogy a devizahitelesek megsegítése érdekében az elmúlt két évben meghozott kormányzati döntések hány embert érintettek Magyarországon, hány család tudott élni a felkínált lehetőségekkel - ismertette. Ugyancsak tájékoztató hangzik el Borkai Zsolttól, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől olimpiai szereplésünkről és ennek kapcsán arról a sportfejlesztési tervről, amelyet a kormánynak már bemutatott - közölte a frakcióülés főbb témáit ismertetve Rogán Antal. Hozzátette: a frakcióülésen természetesen a képviselők felvethetnek más témákat is és a KDNP is jelezte, hogy több kérdést meg kíván vitatni, erről már egyeztetett Harrach Péterrel.

A Fidesz-KDNP frakcióülése a tervek szerint este hét órakor kezdődik Sárváron a Park Inn hotelben, ahová Orbán Viktor miniszterelnök délután fél öt tájban érkezett meg. A kormányfő Rogán Antallal, Kovács Ferenccel, a Vas Megyei Közgyűlés elnökével, valamint Vancsura Miklóssal, a Sárvári Gyógyfürdő vezérigazgatójával a szálloda teraszán kávézott.

A délutáni órákban a frakcióülés helyszínén egy kisteherautó jelent meg, amely platóján egy nagy méretű táblát vitt "Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit" felirattal (képünkön). Mivel a jármű tiltott helyen várakozott, vezetőjét a rendőrök figyelmeztették, majd a sofőr máshová próbált leparkolni, de rövid idő múlva távozott.

Kép: MTI