A koronavírushoz kapcsolódó korlátozások márciusi eltörlése új lendületet adhat idén a belföldi wellness- és gyógyturizmusnak. A vendégek Szép-kártyás költései ráadásul hozzájárulhatnak a belföldi szálláshelyek forgalmának és bevételének emelkedéséhez – véli a hévízi NaturMed Hotel Carbona.

2021-ben már élénkülés volt tapasztalható a hazai turizmusban: az előző évhez képest a KSH adatai szerint 24 százalékkal nőtt a belföldi kereskedelmi szálláshelyek bevétele. Az erősödés annak volt köszönhető, hogy 2021-ben kevesebb volt a korlátozás, illetve bevezették a védettségi igazolványt, amellyel látogathatóvá váltak a wellness- és gyógyintézmények.

Szintén a járványidőszakkal hozható összefüggésbe, hogy fókuszba kerül majd a megelőzés és az állapotfelmérés. A Carbona szerint az egészségtudatos életmód iránt érdeklődők körében nőhet a népszerűsége azoknak a wellness-szolgáltatásoknak, amelyekhez egészséges táplálkozásra, életmódra és egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsadás is kapcsolódik, illetve ahol a wellness- és gyógykezelések előtt mód van állapotfelmérésre.

A hagyományos gyógyvízre épülő komplex terápiák, illetve a masszázst, különféle gyógypakolásokat, vagy a relaxációs módszereket is magában foglaló wellnesskezelések mellett immár a szolgáltatások állandó eleme lehet a Covid szövődményeinek és a poszt-Covid tünetegyüttesnek kezelését és enyhítését célzó terápia is - írják.