A Dél-budai Centrum helyszínét kormányhatározat deklarálta. Ebben változás nem történt. A projekt Dobogó városrészben az eredeti helyszínen fog megvalósulni - tudta meg a napilap Bedros J. Róberttól, a Dél-budai Centrum (DBC) megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízottól. Beszámolója szerint számos igazoló tanulmány, fizikai, műszaki és környezeti vizsgálat készült arról, hogy a Dobogón megvásárolt terület kiválóan megfelel a DBC helyszínéül.

Csakhogy időközben a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) megbízásából is készült egy felmérés, miszerint a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat által felajánlott két, együttesen 8 hektáros kelenföldi barnamezős telek éppannyira alkalmas lehet.

Csakhogy a jelentés - úgy tűnik - senkit nem érdekel. Az FKT jövő heti ülésének napirendjébe sem a kormány, sem a fővárosi önkormányzat nem javasolta felvenni a szuperkórház ügyét - írta a Népszava.

A kormány vélhetőleg soha nem vette komolyan a helyszínváltásra vonatkozó fővárosi javaslatot. A fővárosi önkormányzat szerint pedig hivatalos egyeztetés még nem volt ez ügyben.

Az első körben 140 milliárd forintra becsült költségek helyett - bár még egy kapavágás se történt - immár 200 milliárdot emlegetnek (szakértők ennek a kétszeresét tippelik végösszegként).