Az egyik fejlesztés segítségével 96 fővárosi és vidéki kórházban Ápolástámogató Rendszert alakítanának ki. Az adminisztrációt könnyítő rendszer leglátványosabb eleme valószínűleg az lenne, hogy az ápolók a nővérpult helyett a betegágy mellett, egy mobileszközön rögzíthetik a kezeléseket. Ehhez a tender nyertesének kellene leszállítania az igényelt 16 ezer mobil eszközt, illetve lefejlesztenie a rendszer működtetéséhez szükséges szoftvert, amit elvileg 25 ezer ember használná, közülük 13-16 ezer egy időben. A tender része a felhasználóknak tartott oktatás az alkalmazás használatáról - derül ki a portál cikkéből.

 

A betegeket egy QR, vagy vonalkóddal azonosítanák, ezt kell leolvasni a mobileszközzel. A rendszerhez 2500 olyan nyomtatót is vásárol az OKFŐ, amely ilyen karszalagokat tud nyomtatni.

A másik beszerzéssel a háziorvosi körzetek, a praxisközösségek és a városi kórházak együttműködését támogatnák. Ehhez egyebek mellett számítógépeket, telefonokat, headseteket szereznének be az intézmények számára, illetve páciensbehívó kijelző és dolgozói be- illetve kiléptető kártyaolvasókat is telepítenének több helyen.

Mindkét rendszert az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) kapcsolnák.