Pintér Sándor március 28-án kórházparancsnokokat nevezett ki az intézmények élére, irányítja a kórházak készlet-, erőforrás- és információgazdálkodását, valamint az egészségügy átalakításával múlt hónapban ő kezdett el foglalkozni kormányzati oldalról. Ez azt jelenti,hogy gyakorlatilag kikerül az egészségügy irányítása Kásler Miklós emberei erőforrás miniszter kezéből - mondta az ATV Startnak Lantos Gabriella egészségügyi szakember.

Szerinte ez azóta a levegőben lóg, amióta az operatív törzs vezetőjeként Pintért nevezték ki - az államszervezés elvéről mindent elmond ez a fajta militarizálás. Más országokban egy egészségügyi problémát egészségügyi szakemberek kezelték.

Arra, hogy Kásler az orvosokra hárítja a kórházi ágyak felszabadításával kapcsolatos döntés felelősségét, azt reagálta, hogy ez férfiatlan a miniszter részéről. Lantos szerint elgondolkodtató, hogy az egészségügy átalakítására most szánja el magát a kormány. "Varga Mihály most döntött úgy, nem hajlandó feneketlen kútba önteni a pénzt."

Egy ilyen átalakítást egészségügyi szakembereknek kellene átgondolnia. Lantos szerint bár nyilvánosan kiáll a miniszterelnök Kásler mellett, de "igazából egy senki ebben a folyamatban", egyetlen releváns szereplő van: Pintér Sándor.