Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország területén a vírus jelenlétét nem mutatták ki, az operatív törzs ellenőrzött információi szerint magyar állampolgár a fertőzést nem kapta meg - írják.

A Magyarországra Kínából hazatért hét magyar állampolgárt az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (Szent László Kórház) karantén szárnyában helyezték el, valamennyien panasz- és tünetmentesek.

Az operatív törzs intézkedéseinek továbbra is a fertőzés esetleges magyarországi megjelenésének kiszűrése és lokalizálása, valamint az állami szervek feladatainak összehangolása, az egészségügyi és járványügyi intézkedések hatékony megszervezése a célja.

A nemzetközi jelentések ismeretében az operatív törzs irányadónak fogadja el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának 2020. február 3-án tett kijelentését, mely szerint "Amennyiben megteszik a megfelelő erőfeszítéseket az új koronavírus gócpontja környékén Kínában, akkor a fertőzés terjedése más térségekbe minimális mértékű és lassú lesz, a járványt ellenőrzés alatt lehet tartani."

*

Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható.