Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvény megalapozza a fejlesztéseket és lehetővé teszi többek között a kórházfelújítási program folytatását – mondja el közösségi oldalán közzétett videójában Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár. 

Takács Péter emlékeztetett: a kórházfelújítási programban 17 fővárosi intézmény, összesen 300 ezer négyzetméteren újult meg. Kiemelte: az infrastruktúra-fejlesztés mellett törekednek arra is, hogy az egészségügyi dolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit a társadalomért végzett munkájukért cserébe megérdemelnek.

A történelmi jelentőségű orvosbéremelés harmadik lépcsőjénél tartunk - fogalmazott a politikus. 

2019-hez képest 350 milliárd forinttal nő az egészségügyi kassza, csak az orvosbéremelésnek köszönhetően – tette hozzá Takács Péter. 

Az egészségügyi államtitkár szólt arról is, hogy ebben a kormányzati ciklusban szeretnék megerősíteni a lakóhelyközeli ellátásokat, aminek a legfontosabb eleme az alapellátás. Közölte: gyökeresen új struktúrába szervezik az ügyeleti ellátást. 

Az államtitkár megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, hogy kiválóan helytálltak az elmúlt két évben, a "Covid-pandémia" idején. "Végrehajtottuk az elmúlt tíz év" - nemcsak a magyar egészségügy, hanem talán a teljes társadalom szempontjából - legnagyobb sikertörténetét, az oltási programot – jelentette ki videóüzenetében Takács Péter. 

A béremelések ellenére egyáltalán nem enyhül az orvoshiány Magyarországon. A tavasz vége eleve felmondási hullámokkal indult. Ahogy a Magyar Orvosi Kamara győri elnöke a napokban mondta: korábban a koronavírus miatt volt szükségállapot az egészségügyben, most az orvoshiány miatt. Néhány hete írtuk róla, hogy mindösszesen két tüdőgyógyász orvos maradt a fővárosi Uzsoki kórházban nyugdíjazás és elvándorlás miatt. A tüdőgyógyászati osztály kapacitásainak szélsőséges csökkenése miatt 34-ből 20 ágyat december 1-jétől kénytelenek szüneteltetni.