A kinevezések a tegnapi és mai Magyar Közlönyben jelentek meg. Az országos kórház-főigazgató november 18-tól az emberi erőforrások miniszterének javaslatára Jenei Zoltán. Helyettesei a mai Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat szerint Bábiné Szottfried Gabriella, Bene Ildikó, Szabó Bálint, Takács Péter és Tóbiás Tamás.

Jenei Zoltánról a Medicalonline korábban megírta, hogy öt éven át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, erről a posztról idén szeptemberben hívta vissza az innovációs miniszter. A közgazdász 2006-2007 között közel egy évig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti ügyekért felelős szakállamtitkáraként dolgozott.

Mint azt operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos bejelentette, indult a tömeges antigén alapú gyorsteszt az egészségügyben dolgozók, a nevelési, oktatási intézményekben nevelési, oktatási tevékenységet végző dolgozók, a szociális intézményekben dolgozók, valamint a bölcsődei ellátásban dolgozók számára. A teszt ingyenes és önkéntes, a mintavételhez kirendelhető egészségügyi tevékenység végzésére való jogosultság nélkül - orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató - olvasható a mai közlönyben.