Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Debreceni Egyetem klinikai központjának részlegvezetőit körlevélben figyelmeztették, hogy az új egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alatt állók más keresőfoglalkozásaikat, díjazásért végzett tevékenységeiket, beleértve a tudományos, művészeti, lektori, jogi oltalom alá tartozó tevékenységeket is, csak az Országos Kórházi Főigazgatóság előzetes engedélyével végezhetik. A levél szerint a saját tulajdonú ingatlan bérbeadása is ebbe a körbe tartozik - derül ki a körlevelet saját Facebook-oldalán nyilvánosságra hozó Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő posztjából.

A körlevélben a klinikai központ elnöke arra kéri az egyes részlegek vezetőit, hogy az ingatlan bérbeadását érintő engedélyeztetési kötelezettségről tájékoztassák beosztottaikat.

Kunetz szerint nem csoda, ha ilyen feltételek mellett ennyien hiányoznak az egészségügyből. Az orvosi béremeléssel együttjáró jogállási törvény hatálybalépése után, első körben mintegy 5,5 ezer dolgozó távozott az állami egészségügyből, ahol a továbbiakban csak azok maradhattak, akik aláírták az új szerződést.