Elfogtak egy ukrán állampolgárságú férfit Budapesten, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektronikai eszközöket, így többmilliós kárt okozott - idézi az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményét. 

 

A tájékoztatás szerint egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen indult eljárás, miután a banki szakembereknek gyanús lett, hogy augusztus végén valaki - feltehetően álnéven - több millió forintért rendelt meg elektronikai eszközöket. A megrendelő 26 amerikai bankkártya adatait felhasználva budapesti csomagpontokra kért kézbesítést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói augusztus 31-én Erzsébetvárosban csomagátvétel közben fogták el a feltételezett tettest. A férfi lakásán a rendőrök bontatlan csomagolású mobiltelefonokat, bluetooth-os fülhallgatókat és más vezeték nélküli elektronikai eszközöket találtak, amelyek feltehetően szintén hasonló bűncselekményekből származtak.

A 28 éves ukrán állampolgárt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az V. Kerületi Rendőrkapitányságon; a férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett el. A gyanúsítottat a belvárosi rendőrök őrizetbe vették. A további nyomozás során vizsgálják, hogy a férfi hogyan juthatott mások bankkártya-adataihoz.