A Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet és a Biharkeresztesi Takarékszövetkezet a határozat szerint június 30-ával beolvadhat a debreceni székhelyű Hajdú Takarék Takarékszövetkezetbe. Az egyesülés után létrejövő pénzintézet neve Hajdú Takarék Takarékszövetkezet lesz, debreceni székhellyel.

Az egyesült takarék ügyvezetője, egyben az igazgatóság elnöke Takács László Ferenc, további ügyvezetői: Ölveti Zsolt, Nagy Mihály, Mohácsiné Banu Julianna és Pénzes Vince Lászlóné.

Az újonnan létrejövő takarékszövetkezet szavatoló tőkéje a határozat szerint nem lehet kevesebb, mint az egyesülő hitelintézetek egyesülés előtti szavatoló tőkéjének összege.

A betétbiztosítási összeghatár tekintetében egyazon betétesnek a befogadó takarékszövetkezet és a beolvadó takarékszövetkezeteknél elhelyezett betétei pedig legfeljebb 5 évig továbbra is külön betétnek minősülnek. (Az Országos Betétbiztosítási Alap a befagyott betét tőke- és kamatösszegét személyenként és hitelintézetenként összevontan legfeljebb ötvenezer euró összeghatárig forintban fizeti ki kártalanításként.)