Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A képviselői bérek emelésére vonatkozó javaslat a sajtóban megjelentekkel szemben nincs napirenden - közölte a Fidesz-frakció.

Az országgyűlési képviselők illetményének összegét az Országgyűlésről szóló törvény szabályozza. A jogszabály arról rendelkezik, hogy a képviselők fizetése a közigazgatási alapilletményhez kötött, megegyezik a helyettes államtitkárokéval.

E szabályok szerint fizetésemelés csak akkor lehetséges, ha mindenkinek nő a közigazgatásban az alapilletménye. Képviselői béremelésre vonatkozó javaslat az országgyűlés napirendjén nincs - reagált a mai sajtóinformációkra a frakció.

A Blikk írt arról ma, hogy a közeljövőben jelentősen emelhetik a képviselők és az állami vezetők illetményét. A képviselői alapilletményt a jelenlegi 748 ezer forintról (nettó 500 ezer) bruttó 1 millió forint (nettó 665 ezer) körüli összegre emelnék - olvasható a napilapban. Csak a ciklus elején van esély a politikusi fizetések emelésére - magyarázta a Blikknek a forrása, hogy miért ezzel kezdenék a kormányzást.

Fotó forrása: Pixabay