Összesen 153 millió 637 ezer forintot fizettünk vissza. Köszönjük a választók önzetlen támogatását - Szabó Szabolcs, a már megszűnt párt egyetlen parlamenti képviselőjének a Facebookon.

A Juhász Péter vezette Együtt az áprilisi választásokon nem tudta elérni az 1 százalékot, emiatt vissza kellett fizetniük a 150 millió forintos állami kampánytámogatásukat.

A párt azóta feloszlatta magát, és az öt alapító magánvagyona mellett közösségi gyűjtésen keresztül igyekezett összeszedni a pénzt, amelynek a nagy részét végül sikerült is. Az öt vezetőnek azért keletkezett fizetési kötelezettsége, mert a törvény szerint annak a pártnak, amelyik a választáson nem ér el 1 százalékos listás eredményt, vissza kell fizetnie a kampánytámogatást.

Az Együtt 45 nyilvántartásba vett egyéni képviselőjelöltje után felvett összesen 46 millió forintból a végül mandátumot nem szerzett 44 jelölt után számított 44 milliót is vissza kellett fizetni, de ezt már nem az elnökségi tagoknak, hanem magának a pártnak. Ehhez a 44 milliós fizetési kötelezettséghez jön az a további 19,6 millió forint, amit azért kell a pártnak befizetni büntetésként a költségvetésbe, mert ennyi tiltott párttámogatást tárt fel náluk az Állami Számvevőszék, bár a párt ezt vitatja.

A párt 25 milliós bankhitelt is felvett tavaly szeptemberben a kampányra, de ezt a tartozást már rendezték abból, a februárban a költségvetésből érkezett 33,4 millió forintból, amit az Együtt az idei év első negyedévére időarányosan még megkapott állami párttámogatásként.