Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A három ellenzéki párt közös budapesti eredményváróján Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi "bizalmi szavazást" elbukta, "egy normális országban egy miniszterelnöknek ezek után le kellene mondania". Szigetvári szerint a rendszerváltás óta nem volt olyan "drága és hazug propagandakampány", mint a mostani.

Az igen szavazat mellett érvelőkre utalva hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy bizonyos értelemben "elvált a tüdő a májtól", és nem tud olyanokkal együtt dolgozni, akik "Orbán kottájából játszottak".

Szigetvári Viktor azt mondta, a rendszerváltás óta ez volt az első olyan kampány, amely nem volt szabad, és nem tisztességes körülmények között rendezték. "Egy nem szabad és nem tisztességes kampány következtetéseit minden ellenzéki pártnak le kell vonnia, mert ilyen feltételek mellett (...) 2018-ban nem szabad az ellenzéknek a választásokon elindulnia" - mondta.

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke kijelentette: a bojkottal sikerült megvédeni a haza becsületét, Magyarország nemzetközi tekintélyét. Úgy tűnik, hogy érvénytelen lesz a kvótareferendum, az Orbán-kormány által kezdeményezett "gonosz szándékú, aljas" népszavazás megbukott - mondta.

Mint kifejtette, az Európai Uniónak nincs szándékában - kvóta alapján vagy anélkül - illegális bevándorlókat egyetlen uniós tagországba se telepíteni. A menekülteket befogadni - akik háborúból menekülnek és az életüket mentik - nemzetközi szerződésben rögzített kötelesség.

Előre lehet tudni tehát, hogy a népszavazásnak nincs más célja, mint felkorbácsolni a gyűlöletet, szétszakítani a magyar nemzetet, valamint elterelni a figyelmet az Orbán-kormány "gyalázatos teljesítményéről". Mindenekelőtt "a hivatalos kormánypolitika rangjára emelt" korrupcióról, amely "szétrágta a magyar társadalom alapszövetét" - tette hozzá Bokros Lajos.

Tordai Bence, a PM szóvivője azt mondta, hogy a magyar társadalom józan és jó szándékú többsége nyert, Orbán Viktor veszített.
Pártja le akarja zárni az október 2-ával véget érő korszakot, és arról szeretnének beszélni, hogy milyen lesz az Orbán Viktor utáni Magyarország - hangoztatta.

A forgatókönyv egyszerű: 2016-ban tisztázni kell a baloldali előválasztás részleteit, 2017-ben "megtartjuk az előválasztást, 2018-ban pedig leváltjuk az Orbán-kormányt" - fogalmazott, hozzátéve: a mostani alkalom ezen az úton az első és talán a legfontosabb lépés.