A választást követő napokban többféle találgatás is napvilágot látott arról, hogy az Együtt-PM milyen megoldással tudja ötfősre bővíteni politikusai létszámát, hogy önálló képviselőcsoportot alakíthasson. Ezek az - egyébként jogszerű - megoldások kivétel nélkül olyan forgatókönyveket feltételeznek, amelyek fontos kompromisszumok megkötésén alapulnának: az Együtt-PM-nek súlyos engedményeket kellene tennie a programja és/vagy a politikai identitása vonatkozásában - írta Szigetvári Viktor, az az Együtt-PM társelnöke.

Az Együtt-PM ilyen kompromisszumokat többé nem hajlandó megkötni. Elveinkből, önállóságunkból nem engedünk - közölte a politikus. E döntésük mellett akkor is kiáll a párt, ha az azzal a következménnyel jár, hogy az új országgyűlésben csupán független képviselőként dolgozhatnak majd a politikusai.

A jelenlegi politikai helyzetben az tehát a legvalószínűbb, hogy az Együtt-PM önálló frakció nélkül, alapvetően a parlamenten kívüli eszközök használatával fog hozzá ahhoz, hogy eredeti politikai célkitűzését, a korszakváltást megvalósítsa Magyarországon - fogalmazott Szigetvári.