Hétfő estig alapvetően sok napsütésre számíthatunk. Az ország délnyugati és északkeleti harmadán lehet kissé több felhő, de csapadék ezeken a helyeken sem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet délután 21 és 25 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Keddre virradó éjszaka általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, majd hajnalra inkább már csak a Dunántúlon maradhatnak felhősebb körzetek. Csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a légáramlás. Hajnalra 7 és 14 közé csökken a hőmérséklet. (Havazott a Balkánon.)

Kedden az ország északkeleti felén nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, máshol kissé több felhőre számíthatunk. Csapadék sehol sem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között várható.

Szerdán többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein valószínű helyenként zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

A kép forrása: Pixabay.