Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német hatóságok szerint legkorábban vasárnap délután kezdhetnek hozzá az Augsburgban talált második világháborús bomba hatástalanításához, azaz még tart a világháború óta legnagyobb német evakuálási akció.A hatóságok még szombaton szólítottak fel 54 ezer augsburgi lakost arra, hogy vasárnap délelőtt tíz óráig hagyják el otthonaikat.

Ezt követően az előzetes menetrend szerint mintegy 900 rendőr és több száz tűzoltó hozzákezd annak ellenőrzéséhez, hogy még a hét elején megtalált, 1.8 tonnás bomba helyszínétől másfél kilométeres körzetben már senki nem tartózkodik. Ez az ellenőrzés több óráig tarthat. A világháborús bomba hatástalanítására ezek után kerülhet csak sor. Értesülések szerint az érintett augsburgiak többsége eleget tett a felszólításnak és elhagyta otthonát.

A dél-németországi város középkori katedrálisa és városháza is a hatóságok által a bomba másfél kilométeres körzetében lezárt területhez tartozik. Németországban gyakran találnak fel nem robbant második világháborús bombákat. A vasárnapi evakuálás mindazonáltal még a 2011-es koblenzi hasonló műveletnél is több embert érint; akkor 45 ezer ember kényszerült átmenetileg elhagyni az otthonát.