Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Index újságírói elmentek Felcsútra, mivel a vagyonnyilatkozatához csak akkor lehet hozzáférni, ha valaki ellátogat a helyi önkormányzathoz. Jegyzetelni még laptoppal sem lehet, csak kézzel. No de a lényeg:

Mészárosnak összesen 34 ingatlan (ház, föld, legelő, erdő stb) szerepel a vagyonnyilatkozatában, amelyek közül 14-et vett tavaly, azaz 2016-ban. Többségét a szomszédos Alcsútdobozon, de vett szántót Etyeken és Óbarokon, több beépítetlen területet Felcsúton, illetve egy kertet Vértesacsán. Szántóból több mint 200 hektárt vásárolt. Horvátországi, Vir szigeteki nyaralója még mindig megvan.

Van ezen felül tízmillió forintja takarékbetétben és a biztonság kedvéért tart 100 millió forintot készpénzben is. Hitelt korábban nem kellett, hogy felvegyen Mészáros, de úgy néz ki, talán az 524 milliós kintlévősége miatt ennek is el kellett jönnie: közel másfél milliárdos tartozása van. (1 473 595 000 forint) A polgármesteri munkájáért fizetést továbbra sem vesz fel, ezt a kiesést azonban pótolják jövedelmező cégei.

Mészáros és Mészáros Kft-ből és az R-Kordból több mint másfél milliárd osztalékot vett fel tavaly (1 658 247 060 forint), de 9 millió forintot kap havonta tanácsadásért a Mészáros és Mészáros Kft-től. A cégnek változatlanul 50 százalékban tulajdonosa. A felvett osztalék pedig közel a duplája a 2015-ben felvettnek. Mészáros 10 cégben tulajdonos különböző százalékban, és emellett természetesen őstermelő is.

Vagyonnyilatkozata szerint autója nincs, az a sok Mercedes terepjáró valószínűleg céges, van viszont két motorja: a meglévő Bombardier mellé tavaly vett egy Harley Davidsont is.