A borsonline.hu szúrta ki először, hogy a 2009-ben elhunyt Koós János legendás vitorlása, a Koóstoló eladóvá vált. A lapnak nyilatkozó Koós Réka, az előadóművész lánya azt mondta, hogy az elmúlt időszakban annyira megnövekedtek a vitorlás fenntartási költségei, hogy a sok emlék és kötődés ellenére kénytelenek megválni édesapja egyik örökségétől.

A Balatonon egy hajót parkoltatni a kikötőben is millió feletti összeg, és ez csak a nyitott parkoló. Ráadásul a Koóstolót fel kellene újítani, mivel meglátszik rajta az idő. Én egy évben egyszer legfeljebb két hetet töltök lent, nem éri meg megtartani akkor sem, ha közben tudom, hogy a gyerekkorom és az édesapámmal kapcsolatos emlékek tépődnek ki a lelkemből a búcsúval

 – tette hozzá.

A Balaton és a vitorlázás szerelmese volt az énekes

Koós Réka nyilatkozatában elmondta, megszámlálhatatlan emlék fűz a Koóstolóhoz, a fedélzeten nőttek fel, nagyon sok nyári szabadságot töltöttek el együtt a hajón.

Imádtuk a Balatont, a hajókázást, azt a létformát, amit csak az ismerhet, aki akárcsak egyszer is kifutott a kikötőből. Gyermekként először csak azt érzékeltük, hogy az édesapánk mennyire szeret hajózni, és mi is ebbe születtünk bele

 - mondta Koós Réka.

Befektetők és híres emberek relikviáit gyűjtők is lehetnek a vásárlók

Az internetes hirdetések között számos ilyen típusú vitorlás található. Az általános leírás szerint gyors hajó, mely tapasztalt bérlők számára kiváló választás lehet egy versenyre vagy akár egy komplett versenyszezonra is.

A hajót nem csupán versenyekre ajánlják, hanem túrára vagy élményvitorlázásra is. A kajütben két különálló kabin található, illetve a szalonban kiszélesíthető ágyakkal együtt összesen 6 főnek nyújt fekhelyet.

Egy ilyen hajónak a bérleti díja egy nyári főszezonban meghaladja az 500.000 forintot egy hétre. A vételárak már jóval nagyobb szórást mutatnak, életkortól, állapottól és felszereltségtől függően 8 és 30 millió forint között is található.