Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar szabályozást megtámadó Sporting Odds Ltd. online szerencsejáték-szervező Magyarországon sem telephellyel, sem pedig magyarországi szerencsejáték-szervezési engedéllyel nem rendelkezik, így - annak ellenére, hogy hazánkban is szolgáltatást nyújt - az ezen tevékenységével összefüggésben keletkezett profitja után a magyar költségvetésbe adót, egyéb közterheket nem fizet - írta az Igazságügyi Minisztérium (IM) az Európai Bíróság mai döntésére reagálva.

A tárca szerint az Európai Bíróság több korábbi ítélete, és a mostani döntése is megerősítette, hogy az EU nem vonja kétségbe a tagállamok azon jogosultságát, hogy a fogyasztók védelme, a csalás elleni küzdelem érdekében vagy közrendi megfontolásokból vagy a kiemelt egészségügyi kockázatokra figyelemmel korlátozásokat vezethessenek be és tarthassanak fenn a szerencsejáték piacon. Így előírható például, hogy csak olyan szervezetek vehessenek részt szerencsejáték-szervezésben, amelyek objektív, jogszabályban előírt kritériumok alapján megbízhatónak minősíthetőek.

A magyar állam továbbra is minden rendelkezésre álló büntetőjogi és közigazgatási jogi eszközzel fellép azon szerencsejáték szervezőkkel szemben, amelyek érvényes engedély nélkül, illegálisan folytatnak ilyen tevékenységet, és ezzel jelentős bevételkiesést okoznak a magyar költségvetésnek. Ennek keretében - a friss ítéletében foglaltakat figyelembe véve - folytatódik az illegális szerencsejáték-szervezést megvalósító internetes tartalmak hozzáférhetetlenné tétele, emellett előkészítés alatt áll az a javaslat, amely alapján az illegális szerencsejátékhoz kapcsolódó pénzügyi be- és kifizetések blokkolásra kerülnének - fogalmazott az IM.

Ez azt jelenti, hogy az illegális online szerencsejáték-szervezőknek még magasabb bírsággal és bankszámlájuk pénzügyi blokkolásával is számolniuk kell.