A Magyar Közlönyben megjelent határozat két projektet nevesít. Az egyik a „Közösségi közlekedés fejlesztése elektromos autóbuszok beszerzésével Pakson és gazdasági övezetében”, a másik pedig a „Közösségi közlekedés fejlesztése Kaposváron II. ütem elektromos autóbuszok beszerzésével” megnevezést viseli.

Mindkettő az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) része, az innovációért és technológiáért felelős miniszternek ez év utolsó napjáig kell megkötnie a szerződést mindkét város közlekedési cégével. A támogatás intenzitása 100 százalék, azaz a kétszer 510 millió forintot egészében az EU állja.

A határozat megbízta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a 2021–2027 közötti európai uniós programozási időszak Magyarország számára elérhető európai uniós források felhasználása keretrendszerének tervezése és kialakítása során, mind a két projekt élvezzen elsőbbséget, és a miniszter tegye meg a szükséges intézkedéseket a projektek európai uniós elszámolhatósága érdekében. Ennek a határideje 2023. december 31.