Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Márciustól a Vas Megyei Rendőrkapitányság országosan jár el minden közigazgatási bírsággal kapcsolatos ügyben, ami évi 600 ezer ügyet jelent, ezek feldolgozásával 300 rendőr foglakozik - mondta Takács Tibor ezredes a vas megyei rendőrség közbiztonsági igazgatója az ORFK sajtótájékoztatóján.

Közigzgatási bírság az autó tulajdonosa ellen kiszabható gyorshajtás, piros lámpán való áthajtás, tilos parkolás esetében. A fényképfelvételkészítést követően automatikusan indul az eljárás, amely öt napon belül értesíti a tulajdonost és 22 napon belül határozatot hoz.

Iratbetekintési joga minden érintettnek van, a www.kozigbirsag.police.hu oldalon a rendszám és a határozat szám ismeretében minden érintett megtekintheti a felvételt, így a nem vitaható esetekben nem kár is fellebbezni. Ezen a honlapon a jövőben megteremtik az elektronikus fizetés lehetőségeit, illetve megtalálhatóak a fellebbezéshez szükséges nyomtatványok - mondta Takács TIbor.

Márciusban került az országos joghatóság az elmúlt egy hónapban 63 ezer ügyből kilencezer esetben nem indult végül eljárás. Vagy azért mert nem volt látható a rendszám, a külföldiekkel a rendőrség nem tud mit kezdeni. Közel 600 ezer ügy keletkezik évente, amelyek feldolgozásával közel 300 fő foglakozik.

Az első negyedévben az utakon 155-en haltak meg, ami 25 fővel kevesebb az utolsó negyedéves adatnál. Tavaly a halálos álozatok száma a közutakon 817 főre csökkent, ilyen kevesen 1964-ben vesztették életüket a közutakon utoljára.