A költségtérítéses képzésben tanuló hallgatók esetében a 2010/11 évi tandíjat átvállalja a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola a jelenlegi és leendő hallgatóitól, míg az állami finanszírozásban résztvevő diákokat a kollégiumi költségektől mentesíti az intézmény - derül ki a KRF közleményéből.

Emellett azt is fölajánlották, hogy 40 gyermeknek teljes körű szállást, étkezést, programokat, utazást és pedagógusi felügyeletet biztosítanak két hétre a kárenyhítési időszakban.

Már hétfőtől fogadja a rászorulókat a KRF szálláshelye, a gyöngyösi Hotel Opál. Az intézmény azoknak a családoknak nyújt segítséget, akik nem tudják hova elhelyezni a helyreállítási időszakban a gyermekeiket.

Emellett június 9-én délig a főiskola ideiglenes gyűjtőpontján várják a segítő szándékú felajánlásokat.

A szervezők elsősorban tartós élelmiszert és tisztító- és takarítószereket várnak, amelyeket a Főiskola és a Vöröskereszt önkéntes munkatársai juttatnak el a rászorulóknak. Az összeállítandó segélycsomagokban főként tartós tejre, konzervekre, ásványvízre, gyümölcslevekre, illetve szappanra, samponra és takarítószerekre van szükség. További információkat a www.károlyróbert.hu oldalon, vagy 06-20-443-4444 számon kérhetnek az érdeklődők.