Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádirat szerint a 28 éves budapesti férfi édesanyja a vádbeli időszakban ügyvezetője volt egy budapesti magánorvosi rendelőt üzemeltető cégnek. Az ügy sértettje a gazdasági társaság másik tagjának férje, aki pénzbeli hozzájárulás révén a vállalkozásban szintén érintett volt - közölte a főügyészség.

2014 nyarán a cég működtetésével összefüggésben anyagi jellegű nézeteltérés alakult ki a felek között, miután a sértett férfi, illetve felesége megtagadta egy a céggel kapcsolatban a vádlott édesanyja által kért pénzösszeg kifizetését. Az üzleti jellegű vitába - édesanyja révén - belefolyt a vádlott is, emiatt többször zaklatta, fenyegette a sértettet, ami azonban nem vezetett eredményre.

A vádlott és édesanya 2014 szeptemberében a fennálló probléma miatt a felek közötti közvetítéssel megbízott egy biztonsági irodát, amelynek egyik munkatársa - annak ellenére, hogy a megbízás kis idő elteltével felmondásra került - rövid idő alatt elnyerte a vádlott bizalmát. A vádlott a férfival való találkozók alkalmával őt fokozatosan beavatta abba a tervébe, amely szerint megöleti a sértettet.

A terv lényege szerint a vádlott által megbízott személyek egy külterületen leszorítják az útról a férfi gépkocsiját, majd az autó csomagtartójában Ukrajna területére viszik, ahol megölik, a testet pedig azonosíthatatlanná teszik, majd eltüntetik. A vádlott valamennyi pénzt kölcsön is kért a tervébe beavatott férfitól, amire azért volt szüksége, mert az emberöléssel megbízott bűnözői csoportnak be kellett mutatnia 100 ezer euró összeget, ezzel igazolva szándéka komolyságát.

A vádlott nem tudta véghezvinni a sértett megölésének tervét, mivel az abba beavatott férfi a rendőrségnek jelezte a vádlott szándékát és ezután a nyomozó hatóság tagjai az egyik találkozó alkalmával - 2014 októberében - a vádlottat elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottat emberölés előkészületének bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés - olvasható Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében.