Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elhunyt a Magyar Rendészettudományi Társaság kiemelkedő tagja - írja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a honlapján. Gálszécsy András módos családban született 1933-ban Szekszárdon, édesapja rendőrtisztként szolgált, ezért az ötvenes években családjával együtt kitelepítették egy hortobágyi tanyára.

1981-től a Semmelweis Orvostudományi Egyetem gazdasági főigazgató helyettese lett, ahol bekapcsolódott a rendszerváltoztatás folyamatába. 1990 augusztusa és decembere között a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsosa, majd 1992-ig a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, később Boross Péter belügyminiszter-miniszterelnök főtanácsadója volt.

1995 és 2001 között a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója volt. Egyik nyilatkozatában így fogalmazott: „Egész életemben igyekezetem tisztességes hivatalnok lenni. Nincs hajlamom a politizálásra. Soha egyetlen állásra nem pályáztam, engem mindenhova hívtak.”

Nyugdíjba vonulása után is vállalt tisztségeket: 1995 és 1998 között a Malév felügyelőbizottságának elnöke, 2007. március 14-ig tagja volt. 1995 és 1997 között a Közbeszerzések Tanácsának elnökhelyettese.

1995 és 2001 között a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója volt, majd 2003-ig tanácsadója. 2018-ban jelent meg A birkahodálytól a Parlamentig című életrajzi könyve. Ugyanebben az évben Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki - írta a 24.hu.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport