A hírt fia, Vitézy Dávid tette közzé a Facebookon a Telex szerint.

Hankiss (Erdős) Ágnes 1950-ben született Budapesten Erdős Péter, a Kádár-korszak nagy hatalmú pop- és rockmenedzserének lányaként. Édesanyja Köves Erzsébet volt, aki a Nagy Imre-perben meggyilkolt Losonczy Géza titkárnőjeként került száműzetésbe.

Hankiss Ágnes nevét első férje, Hankiss Elemér után vette fel. Az ELTE-n szerzett klinikai pszichológia diplomát, később a társadalomlélektan területén doktorált. 1974-1985 között az ELTE Jogtudományi Karán volt megbízott előadó, majd szabadfoglalkozású íróként dolgozott.

A rendszerváltás idején a Fővárosi Önkormányzat Fidesz-frakciójának tagja lett. 1995-től 2009-ig a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület egyik alelnöke volt, 1996 és 2008 között pedig a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének fideszes delegáltja. 2003 és 2008 között a Hír TV és az Echo TV politikai beszélgetős magazinjainak műsorvezetőjeként is ismert volt - írja a Telex.

Az Európai Parlament által 2013. április 9-én közreadott képen Hankiss Ágnes Fidesz-KDNP-s EP-képviselő Forrás: MTI/Európai Parlament/Benoit Bourgeois
Hankiss Ágnes Fidesz-KDNP-s EP-képviselő, 2013. április 9. Kép: MTI/Európai Parlament, Benoit Bourgeois

2003-tól a Hamvas Béla Kultúrakutató Intézet igazgatója, 2008-tól pedig a Duna Televízió Kuratóriumának elnökségi tagja. 2009-2014-ig a Fidesz európai parlamenti képviselője volt. 2016-tól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes docense és a Terrorelhárítási Tanszék megbízott vezetőjeként dolgozott. 2019-től tagja lett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kilenc évre kinevezett, csak fideszes tagokból álló Médiatanácsának.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport