Rigó szerint hozzájuk senki részéről, az OLAF-tól sem érkezett jelzés, közvilágítási ügyben pedig egyetlen jogorvoslat volt az elmúlt években - szemlézett az Index.

"Valószínűleg egy adott időszakban felfújt témáról volt szó" - vélte a Közbeszerzési Hatóság vezetője, aki szerint Magyarországon jogállam van, bárki bármit állít, azt be kell bizonyítani a hatóságok vagy a bíróságok előtt. Emlékezetes, a magyar rendőrség a múlt héten "bűncselekmény hiányában" úgy zárta le Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István egykori cége ellen az Európai Unió csalás elleni szerve által kezdeményezett vizsgálatot, hogy az üggyel kapcsolatban még a világítás-tenderben érintett siófoki önkormányzattól sem kérték be a dokumentumokat. Ugyanakkor az OLAF szerint még nincs vége az ügynek.

A Közbeszerzési Hatóság elnöke Korrupciókutató Központ (CRCB) adataira is reagált. Az intézet összesen 193 ezer közbeszerzést átvizsgálva jutott arra, hogy 2010 óta több lett a gyanús tender Magyarországon. Rigó erről sommásan annyit mondott, a központ adatai rosszak. Azóta CRCB is reagált a Facebook-oldalán, mint írták a szervezet "a szóban forgó jelentésében a Közbeszerzési Hatóság által nyilvánosságra hozott adatbázisból dolgozott."