Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent első határozat kiemeli, hogy az állattenyésztési ágazatban a Covid-19 járvány és a kiemelkedően magas takarmányárak okozta rendkívüli piaci helyzet kezeléséhez költségvetési többletforrás szükséges.

Ezt a kormány 4,4 milliárd forintban határozta meg. A többlettámogatást a pénzügyminiszternek azonnal kell folyósítania.

A másik határozat 800 millió forint többlettámogatást ítél meg a Bükki Nemzeti Parknak. Az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik eleme „A Bükk Keleti Kapuja – A Szeleta Park Látogatóközpont kialakítása” című projekt. Ennek az eredeti költségvetése 1,4 milliárd forint volt, így a mostani 800 milliós többlettel 2,2 milliárd forintot tesz ki.

A projekt leírása így hangzik: az egyik legfontosabb „ősemberbarlang” a Szeleta-barlang, a Szeleta-kultúra névadó lelőhelye. Erre az ősrégészeti lelőhelyre és a Bükk őstörténetére alapozva a projekt célja a Szeleta Park Látogatóközpont és kapcsolódó létesítményeinek létrehozása, a központ környezetének kialakítása.