Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) 2022. január 20-án tájékoztatót adott ki az egyetemi polgárok védelmében hozott újabb intézkedéseiről. Eszerint az egyetem a 2021/22-es tanév tavaszi félévet online oktatással indítja el. A testület folyamatosan figyelemmel kíséri a járvány terjedéséről szóló információkat, és azokra figyelemmel dönt majd az oktatásszervezési mód megváltoztatásáról - írja az ELTE a honlapján.

Az egyetem szerint a munkatársai és a hallgatók körében is magas az átoltottság, ezért remélik, hogy a járvány ötödik hullámának a tavaszi félév második részére már nem lesz meghatározó befolyása, és legkorábban 3 hét elteltével áttérhetnek a jelenléti oktatásra.

A hallgatói hiányzásokra az általános szabályok vonatkoznak, a kollégiumok a szokásos rendben működnek az elkövetkező időszakban is. A szakmai gyakorlatok végezhetők személyes jelenléttel, amennyiben a gyakorlóhely így rendelkezik.

Az egyetem vezetése nyomatékosan felszólít minden egyetemi polgárt, hogy továbbra is tartsa be az alapvető egészségügyi szabályokat, a közösségi terekben viseljenek az orrot és szájat szabályosan eltakaró maszkot. Kérik, hogy az egyetemet csak egészséges személyek látogassák.