Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Népszava információi szerint a városvezetés nagyon pörgeti az eseményeket, hogy még az idén, de legalábbis a jövő év legelején eredményt hirdethessenek. Így a tendergyőztes tavasszal elkezdhetné a rekonstrukciót.

Eközben a Lánchídon a korrózió mértéke a párás időben növekszik. A járdák repedései a hidegebb időben megnyílnak, így a nedvesség akadálytalanul jut be a szerkezetbe.

Az október végi határidőre mind a négy felkért kivitelező - A-Híd Építő Zrt, Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., SDD Konzorcium és a Strabag Általános Építő Kft. - ajánlatot nyújtott be. Az elmúlt hónapokban azonban új játszmába kezdett a kormány: nyíltan támadja a Strabagot és az A-Híd Zrt.-t az M0-s körgyűrű állítólagosan gondatlan kivitelezése miatt, erősen ajánlva a fővárosnak, hogy ne az említett cégekre bízza a Lánchíd-felújítását.

A tenderen szintén induló SDD Konzorcium ellen nem horgadt fel hasonló indulattal a kormány, holott ez a konzorcium építette a várpalotai 9,4 kilométeres elkerülő felüljáróját, amelyet Orbán maga adott át a választások előtt 2018-ban, de idén nyáron már át kellett építeni.