Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az emberi erőforrások minisztere,  Kásler Miklós összehívott minden egészségügyi szervezetet, amelyek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben vesznek részt. A szakmai grémium kidolgozta a 3. oltás beadásának eljárásrendjét - közölte az Emmi.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészégügyi Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház , az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet szakmai vezetői, virológusai, a Szakmai Kollégiumi Tagozat képviselői egyhangúan határozták meg a 3. oltás beadásának eljárásrendjét. Az Emmi az előkészített szakmai javaslatot az operatív törzs részére átküldte, majd a kormány elé terjeszti - áll a közleményben.

Augusztus 1-jétől van lehetőség a harmadik oltások felvételére: sokan a delta variáns elleni minél nagyobb, mások az antitesthiányuk után egyáltalán a védettség kialakítása miatt készülnek az ismétlő dózisokra. A magyarok 19-20 százaléka, amint lehet, vagy még az idén újra oltakozna - derül ki a Pulzus Kutató és a Napi.hu közös, reprezentatív felméréséből. 31 százalék viszont továbbra sem venne fel semmilyen oltást.