Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Semmi nem változott az elmúlt időszakban, ahhoz képest, ami mondjuk egy héttel vagy két héttel ezelőtt volt. A gáz ára valamelyest még csökkent is az elmúlt napokban - mondta a szakember a portálnak.

A tárolói kapacitások százalékai helyett érdemes inkább arra figyelni, hogy mennyi szokott lenni a fogyasztás – vagyis a rendelkezésre álló gáz mire elég.

Márpedig az eddig letárolt gáz jóval több, mint a lakosság téli fogyasztása. A magyar földgázellátásnak ráadásul csak az egyik pillére a földgáztárolók. A téli időszakban sem csak kizárólag tárolókból látjuk el az országot, hanem azt feltételezzük, hogy az import továbbra is folyamatosan jön, illetve van a magyar termelés is, ami nagyjából 15-18 százalékát teszi ki a hazai ellátási igénynek - fogalmazott Holoda Attila.

Így az idei télen ő nem számít ellátási gondokra Magyarországon.

Az oroszok éppúgy rá vannak kényszerülve arra, hogy az EU-nak gázt adjanak el. Hiszen ha nem adnának el, akkor egy idő után nekik is gondot okozna, hogy leállnak a földgázmezőik, mert nem tudnák hova rakni a földgázt, a bevételkiesésről pedig nem is beszélve – véli a szakember.