Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtöki számában a lap Karsai Zoltánt idézve arról ír, hogy már senki sem mer minimálbért fizetni, mert ennyiért nem találni munkást. Az ágazatban a szakmai bérminimum 181 ezer forint.

Az Aldi az év elején bejelentette, hogy 15 százalék körüli béremelést adott idén eladóinak, így a kezdő fizetés náluk meghaladja a 270 ezer forintot az országosan egységes bértáblában. A lap által megkérdezett nagy élelmiszerláncok közül a CBA jelezte, hogy a hozzájuk csatlakozó vállalkozások a közelmúltban több alkalommal is emelték a béreket. A Lidlnél Budapesten 268, vidéken 247 ezer forintot keresnek, a Tescónál a decemberben megkötött megállapodás van érvényben, az idei évre meghatározott legalacsonyabb bér 197 ezer forint, amit egyéb juttatások egészítenek ki.

Az Auchannál 247 ezer forint az átlagfizetés. A Sparnál évente nagyjából 100 ezer forintos béren kívüli juttatást kapnak készpénzben, de azt nem tudni, hogy lesz-e béremelés. A Metro 12 helyett 14 havi bért ad, de dolgozói 40-50 százalékának csak a garantált bérminimumot fizeti.

Fotó forrása: Shutterstock