Minden rendszer egyvalamiből ért: az erőből - jelentette ki, arra kérve a választókat, hogy mutassanak erőt. Hozzátette, ha így tesznek, akkor "a rezsim fog bukni", míg ha pártja most rosszul szerepel, akkor a Fidesz "kivégzi" a Jobbikot és az ellenzéket.

A Fidesz ezúttal sem kívánja a véletlenre bízni a választás végkimenetelét. Csak hozzá tízes nagyságrendben jutottak el információk arról, hogy nyomortelepeken, cigánytelepeken élelmiszercsomaggal vagy készpénzzel bírják rá az embereket a voksolásra, majd mikrobuszokkal szállítják őket a szavazóhelyiséghez - idézi az MTI.

Kérdésre válaszolva jelezte: egyelőre összegzik az ilyen bejelentéseket, és vizsgálják, mely esetekben fordulhatnak a hatóságokhoz.

Jakab Péter közölte: a magyar emberek olyan jövőt érdemelnek, ahol minőségi munkáért minőségi bért fizetnek, ahol a lopásért börtön jár, a migrációt pedig nem plakátokkal, hanem a határőrség ismételt felállításával állítják meg.

Radikálisabb hangot ütött meg Novák Előd

Országszerte tömegesen, szervezetten szállítják az analfabéta cigányokat szavazni az európai parlamenti (EP-) választáson, ezért a Mi Hazánk Mozgalom panaszt nyújtott be több választási bizottsághoz - jelentette be a párt kampányfőnöke vasárnap sajtótájékoztatón.Novák Előd szerint a buszos szállítás különösen Miskolc környékére jellemző; az ezt bizonyító fényképet, a jármű rendszámával együtt eljuttatták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választási bizottsághoz. Hozzátette: elfogadhatatlan az, hogy analfabéták megvásárolt szavazatai dönthetik el a választást, megvalósítva "a cigánybűnözés és a politikusbűnözés sajátos ötvözetét", ami egyben kimeríti a választási csalás tényállását.Emlékeztetett arra, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely alapfokú iskolai végzettséghez, írás-olvasástudáshoz kötné a választójogot. Mert nem elfogadható, hogy az analfabéták szavazata ugyanannyit ér, mint egy tájékozott, felelős döntésre képes polgáré - jelentette ki.Novák Előd azt is mondta, hogy automata telefonhívásokkal, valamint a Facebookon létrehozott kamuoldalakkal is le akarják járatni pártjukat.