Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új szervezet a a 24.hu információi szerint az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz.

Bár a konstrukció nem ismert, sokat mondó, hogy a civil szervezet kuratóriumában kik kaptak helyet. Az elnök Varga István jogász, akit augusztus 20-án a Magyar Éredmrend Tisztikeresztjével tüntettek ki. Közéleti karrierjét MDF-es politikusként kezdte, hogy aztán Fideszre váltson: 2014-ig volt országgyűlési képviselő.

Egy másik tag Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, aki az Orbán család ügyvédjeként lett ismert, míg a harmadik személy Szánthó Miklós, az Alapjokogért Központ igazgatója.

Az alapítvány célja - egyebek mellett - a bírósági irat szerint: a magyar tömegtájékoztatás részét képező nyomtatott sajtó, rádió, tv, online felületeinek értékteremtő, valamint a magyar nemzeti öntudat erősödését szolgáló tevékenységét elősegítse. Mindehhez kapcsolódóan elsődleges cél az Alaptörvény IX. és XI. cikkeiben foglalt alapvető értékek biztosítása. Így különösen a magyar helyi (megyei, városi, lokális) sajtó támogatása, a helyi közösségek minél teljesebb értékű tájékoztatása érdekében végzett terjesztésük és közösségépítő munkájuk fenntartása. (Eladhatják az amerikai Sky televíziót.)

A kép forrása: Pixabay.