Megszületett az idei fővárosi lomtalanítási menetrend. Az idén a XIII. kerületben kezdődik, szemben a tavalyi forgatókönyvvel, amikor az V. kerület volt az első. A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. az ingyenes lomtalanítás során a lakásokban feleslegessé vált, úgynevezett "nagydarabos" hulladékokat gyűjti össze és viszi el - derül ki a cég most megjelent tájékoztatójából.

Az idén a következő lesz a sorrend:

  • XIII. kerület - február 15-22.
  • V. kerület - február 23.
  • I. kerület - február 24.
  • X. kerület - február 25 - március 5.
  • VIII. kerület - március 6-12.
  • XIX. kerület - március 18-26.

Azokban a nagyobb kerületekben, ahol több napon keresztül történik a lomtalanítás, az FKF levélben, illetve a társasházakban kifüggesztett plakátokon tájékoztatja a lakosságot a pontos időpontokról.  A további kerületekre vonatkozó dátumokat folyamatosan közzéteszi honlapján az FKF. A társaság figyelmeztet arra, hogy közterület-szennyezési szabálysértést követ el, aki nem a megjelölt időpontban készíti ki a lomokat, ezért azt kéri, hogy megjelölt napon, 18 óra után készítsék ki a lomokat.

A társaság közölte azt is, hogy a lomtalanítás során nem szabad kitenni napi kommunális hulladékot; ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot; a veszélyes hulladékot; az építési törmeléket; gumiabroncsot; zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű); szénport, hamut; földet, elkülönítetten gyűjtött üveg, papír, műanyag és fém hulladékot, gépjárműroncsot.

Címlapfotó: MTI Fotó, Balaton József