Az orosz elnök október 30-i látogatására 106 millió forintot költött az ORFK. Ez az összeg a személyi juttatásokból, és az azokat terhelő járulékokból, dologi kiadásokból áll össze. Ami az utóbbiakat illeti: az orosz delegáció miatt elszállítottak például 216 járművet a diplomáciai konvoj útvonalán, ami bő 4 millió forintba került - írja a Népszava.

Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-i fogadása 176,5 millió forinttal csökkentette az ORFK büdzséjét. A török delegáció fogadásának alkalmával 271 kocsit kellett máshová szállítani, ennek költsége majdnem 4,8 millió forint volt.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség kiadásai a Putyin-vizit idején 50,4 millióra, míg a török elnök látogatásakor 24,9 millió forintra rúgtak. Az Országos Rendőr-főkapitányság - a közlése szerint - nem rendelkezik információval arról, hogy a TEK mennyit költött.

A Terrorelhárítási Központ a lapot arról tájékoztatta, hogy Vlagyimir Putyin érkezése miatt 1780, míg Recep Tayyip Erdogan látogatása okán 2149 óra túlszolgálatot teljesített. Ez a két feladat pedig 18,7 millió forint többletkiadással járt.

Vagyis az ORFK és a TEK együtt 301,3 millió forintot költött a két elnök látogatása idején a diplomáciai testület biztosítására.