Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kelet felé távolodik az a hidegcsepp, amely már napok óta meghatározza hazánk időjárását. De még távolodásában is viszonylag jelentős számban okoz majd záport, zivatart a szerdai nap során - írja az Országos Meteorológiai Szövetség a honlapján szereplő előrejelzésében.

Szerda estig általában gyengén felhős idő várható, csak a Duna vonala mentén fordulhatnak elő felhősebb körzetek. Főként ott az éjszaka első felében záporeső még előfordulhat. Hajnalra több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 17, 21 fokról hajnalra 11, 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök délelőtt a napsütést gomolyfelhők zavarják, amelyekből főként a Dunától keletre alakulhat ki néhány helyen zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett keleten sok, nyugaton is többórás napsütésre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedik, jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. A csalánfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenje általában közepes koncentrációban fordul elő - írják a pollenjelentésben.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.